HTML

snitt-ling

Filmek és kaják

Maradékhasznosítós frittata

2015.01.06. 23:02 Afiers

img_0464.jpeg

Amikor az olasz konyha kerül szóba, az első reflex mindig a pizza és a pasta. Pedig számtalan csodálatos ételféleséget köszönhetünk nekik. Ezek közül egyik kedvencem a frittata, a sütőben sült tojásétel. Lényegében bármit bele lehet pakolni, nem lehet elrontani.

 

 

Éhes voltam, körülnéztem, milyen hasznosítható alapanyagokat lelek föl anélkül, hogy boltba kelljen mennem. A következőket találtam:

- egy tányér köretből maradt szarvacskatészta

- üvegalja olajban eltett szárított paradicsom

- zöldborsókonzerv

- fej vöröshagyma

- fél csomag lapkasajt

- tojás

- mangalicazsír

Adta magát a megoldás: frittata. Innentől a technológia már ismert.

Kevés zsíron megfuttatom a negyed cikkekre vágott hagymát. Bár szeretem a Tefalt, mégis inkább feleannyiért az Ikeás serpenyőre szavazok: fémnyelű, be lehet tenni a sütőbe.

A felaprózott szárított paradicsomot és a zöldborsót a hagymán megpirítom.

img_0456.jpeg

A megfőtt szarvacskatésztát hozzáadom és összeforgatom. Kicsit pirítom még. Kávéskanál pirospaprikával fűszerezem.

img_0457.jpeg

img_0459.jpeg

Félrelapátolom az egészet egy tányérba. Fölverek hat tojást - szoktam bele löttyenteni egy kis tejet is -, megsózom, török bele borsot, nem keveset. A kiürült serpenyőt felforrósítom és kevés tojást végigfuttatok benne, hogy rásüljön, és így "alváza" legyen a frittatanak. Könnyebb lesz így kilapátolni belőle.

img_0460.jpeg

Visszahalmozom bele a tölteléket, elegyengetem. A lapkasajtokkal (4 db) lefedem, majd ráöntöm a felvert tojást. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütöm.

img_0461.jpeg

Mikor kész, habozás nélkül elpusztítom.

Ne felejtsük: szinte bármi belerakható, gomba, kockázott főtt krumpli, zöldségek, tényleg bármi. Friss melegen is isteni, ha kihűlt, szendvics helyett is pompás. Kreativitásra fel!

img_0462.jpeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://snittling.blog.hu/api/trackback/id/tr547048911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása