HTML

snitt-ling

Filmek és kaják

Paradicsompesto

2012.07.13. 20:55 Afiers

pestosteszta1_crop_1.jpg

Már vagy ezer éve... Rossz is a lelkiismeretem, hivatkozhatnék munkára, de nincs mentség. Bocsánatkérésül itt egy végtelenül egyszerű, könnyű és egészséges nyári recept. Nem meglepő módon olasz tésztafüggésem mérföldköve. Innen származik, köszönet érte!

Kétfőnyi alapanyag:

- 25-30 dkg tészta

- hámozott, egész konzervparadicsomból 2 db paradicsom

- 4-5 db olajban eltett aszalt paradicsom

- 5 dkg blansírozott (héj nélküli) mandula (lehet tasakos szeletelt is)

- extraszűz olívaolaj

- 2 gerezd fokhagyma

- friss petrezselyem és bazsalikomlevél

- só, bors, parmezán

ppesto_turmix_crop.jpg

Az aszalt paradicsomot vágjuk darabokra, adjuk hozzá a fokhagymát, mandulát, zöldfűszereket, kb. 0,5 dl olajjal turmixoljuk le. Adjuk hozzá a 2 egész paradicsomot is, turmixoljuk újra (nem kell nagyon pépesre), kóstoljuk, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Főzzük ki a tésztát, szűrjük le, keverjük el a pestóval, parmezánreszelékkel vagy -forgáccsal tálaljuk.

doripesto_crop_2.jpg


Nem kell főzni, percek alatt kész, és mesés vacsora!

Szólj hozzá!

Címkék: olasz spagetti paradicsom pesto

A bejegyzés trackback címe:

https://snittling.blog.hu/api/trackback/id/tr294655651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása