Már vagy ezer éve... Rossz is a lelkiismeretem, hivatkozhatnék munkára, de nincs mentség. Bocsánatkérésül itt egy végtelenül egyszerű, könnyű és egészséges nyári recept. Nem meglepő módon olasz tésztafüggésem mérföldköve. Innen származik, köszönet érte!
Kétfőnyi alapanyag:
- 25-30 dkg tészta
- hámozott, egész konzervparadicsomból 2 db paradicsom
- 4-5 db olajban eltett aszalt paradicsom
- 5 dkg blansírozott (héj nélküli) mandula (lehet tasakos szeletelt is)
- extraszűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- friss petrezselyem és bazsalikomlevél
- só, bors, parmezán
Az aszalt paradicsomot vágjuk darabokra, adjuk hozzá a fokhagymát, mandulát, zöldfűszereket, kb. 0,5 dl olajjal turmixoljuk le. Adjuk hozzá a 2 egész paradicsomot is, turmixoljuk újra (nem kell nagyon pépesre), kóstoljuk, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Főzzük ki a tésztát, szűrjük le, keverjük el a pestóval, parmezánreszelékkel vagy -forgáccsal tálaljuk.
Nem kell főzni, percek alatt kész, és mesés vacsora!