HTML

snitt-ling

Filmek és kaják

Göngyölt marhaszelet töltögetve

2012.03.09. 17:16 Afiers

Scan-120116-0002.jpg

A következő kaja első többszereplős vendégfogadásom tárgya volt. Nem is rég, egy hete valósult meg, bár már vagy másfél hónapja kinéztem magamnak egy amerikai blogger (bloggerina..?) oldalán. Érdekes módon evőeszközöket bemutató oldalról jutottam el hozzá, de azt nem akarjátok tudni, hogy az eredeti képen látható kés-villák mennyibe kerülnek... A kaja ezek nélkül is finom.

Eredeti recept itt található.

Az eredeti recept flank steaket ír elő. Ezen a ponton kicsit megakadtam, a magyar hentesszakma ugyanis másképp darabolja a marhát, mint ahogy mi itthon megszoktuk. Kértem is segítséget a fészbúk-közösségtől, ehelyütt mondok köszönetet Olginak és Elemérnek a megfejtésért.

Gyakorló hentessel történt konzultáció után a hátszínben maradtunk, mondván az elég szaftos és finoman faggyús ahoz, hogy pácolás nélkül is jó eredményt adjon. Tehát hátszínre fel!

IMG_1714s.jpg

 

A hozzávalók mennyiségét adaptálom az SI mértékegységrendszerre, hogy ne kelljen Nektek bogarászni az átváltásokat:

  • 1 kg hátszínszelet
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 2x2 evőkanál olívaolaj
  • 250 g gomba
  • 1 csomag madársaláta
  • 6 szelet prosciutto
  • 8 szelet Pannónia sajt
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál paprika
  • só, bors

Eredetileg provolone sajtot, prosciuttot, erdei gombát és arugulát írnak elő. Én ezeket helyettesítettem - mondjuk a prosciutto maradt, szép hatszeletes csomagoltat vettem a közértben -, a sajt "lapraszerelt" Pannónia, a gomba barna csiperke, a zöldség pedig madársaláta.

A vékonyra szeletelt gombát 2 evőkanál olajon, hagymán dinszteljük, sózzuk-borsozzuk.

A félcenti vastagra kiklopfolt-kinyújtott húsra felpakoljuk a sajtszeleteket, a sonkát, közepére halmozzuk a pirított gombát és a madársalátát. Felcsavarjuk az egészet, sütőzsinórral (cukorspárgával) átkötözzük, a végeit begyűrjük. Megforgatjuk a paprikás lisztben és egy nagyobb serpenyőben 2 ek olívaolajon körbeforgatva kérget sütünk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A cél, hogy sajt olvadjon meg, de a hús közepe rózsaszín maradjon.

Mi köretként basmati rizst és grillserpenyőben pirított zöldségeket adtunk hozzá.

IMG_1718s_1.jpg

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

Címkék: gomba hátszín flank steak sütőzsinór

A bejegyzés trackback címe:

https://snittling.blog.hu/api/trackback/id/tr904300118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása